O-I en Carlsberg ontwikkelen samen duurzame verpakkingen

O-I en Carlsberg ontwikkelen samen duurzame verpakkingen

O-I treedt toe tot Carlsberg Circular Community Initiative

Schiedam – Owens-Illinois, de grootste producent van glasverpakkingen in Europa, werkt samen met de Carlsberg Group, wereldwijd de vierde grootste bierbrouwer, aan een baanbrekend initiatief voor duurzame verpakkingen. De nieuwe Carlsberg Circular Community is een platform waarin Carlsberg en O-I, samen met andere geselecteerde leveranciers, verpakkingsoplossingen van de toekomst ontwikkelen. De CCC-partners gebruiken hiervoor het Cradle to Cradle concept. Dit is een wetenschappelijke benadering om de economische, sociale en ecologische voordelen van producten te verbeteren.

O-I gebruikt zijn omvangrijke kennis op het gebied van duurzaamheid voor het beoordelen van bestaande glasverpakkingen. De organisatie werkt nauw samen met Carlsberg en zijn CCC-partners aan de introductie van Carlsberg’s eerste Cradle to Cradle gecertificeerde glasverpakkingsoplossing tegen 2016.

“We delen graag onze expertise op het vlak van duurzaamheid met Carlsberg en de Circular Community Partners om echte voordelen aan de consumenten en de maatschappij te leveren,“ zegt Erik Bouts, president van O-I Europa. “We geloven dat samenwerkingen door de hele waardeketen nieuwe en innovatieve verpakkingsoplossingen zullen opleveren.”

Glas wordt gemaakt van wereldwijd beschikbare natuurlijke grondstoffen en is oneindig recycleerbaar. Dit maakt het de ideale Cradle to Cradle verpakking. Daarnaast verbetert O-I constant zijn productieprocessen, waarbij het energie-efficiëntie stimuleert en verpakkingsontwerpen voor zijn klanten optimaliseert. Een van de duurzaamheidsdoelstellingen van het bedrijf is de verhoging van de hoeveelheid glasscherven dat gebruikt wordt voor de productie. Van de 36 Europese fabrieken van O-I gebruiken sommige tot 90 procent gerecycled glas.

Als mede-oprichter van het Carlsberg Circular Community Initiative beschouwt O-I samenwerkingsinitiatieven en partnerships bij zijn klanten, leveranciers en andere stakeholders als fundamenteel om een duurzame toekomst te garanderen.

 

###

 

Over O-I
Owens-Illinois, Inc. (NYSE: OI) is 's werelds grootste fabrikant van glasverpakkingen en partner van veel vooraanstaande drank- en voedingsmerken. De onderneming genereerde in 2012 $ 7 miljard aan inkomsten. Het hoofdkantoor bevindt zich in Perrysburg, Ohio (Verenigde Staten). Wereldwijd telt O-I ongeveer 22.500 medewerkers in 79 fabrieken in 21 landen. O-I biedt veilige, duurzame, natuurlijke, opvallende en merkenbouwende oplossingen voor glasverpakkingen aan een groeiende wereldwijde markt. Met de campagne Glass Is Life™ brengt O-I de unieke eigenschappen van glasverpakkingen onder de aandacht op de belangrijkste wereldmarkten. Ga voor meer informatie naar www.o-i.com of www.glassislife.com.

Over Carlsberg
De Carlsberg Group is een van de grootste brouwers in de wereld, met een uitgebreid portfolio van bier en andere drankenmerken. Hun belangrijkste merk – Carlsberg – is een van de bekendste biermerken in de wereld. De Baltika, Carlsberg en Tuborg merken maken deel uit van de acht grootste merken in Europa. De Carlsberg Group telt meer dan 40.000 werknemers, onze producten worden verkocht in meer dan 150 markten. In 2012 verkocht de Carlsberg Group meer dan 120 miljoen hectoliter bier. Voor meer informatie, bezoek www.carlsberggroup.com.

Contacteer ons
Ben Morton For interviews, quotes and questions in relation to Carlsberg, Carlsberg
Ilse Derijck Outsource Communications
Ben Morton For interviews, quotes and questions in relation to Carlsberg, Carlsberg
Ilse Derijck Outsource Communications
Over O-I

Bij O-I Glass, Inc. (NYSE: OI) houden wij van glas, en we zijn er trots op dat we meer glas maken dan welke andere producent van glazen flessen en potten ter wereld dan ook. We tillen producten naar een hoger niveau door een duurzame verpakking te creëren die emoties oproept, merken in iconen te transformeren, en dagelijks boven onszelf uit te stijgen om zinvolle, magische momenten te creëren. We helpen voedings- en drankmerken zichzelf uit te drukken zodat ze een emotionele band met hun consumenten kunnen opbouwen. Ons wereldwijde hoofdkantoor bevindt zich in Perrysburg, Ohio (Verenigde Staten) en ons team van meer dan 27.500 medewerkers, werkzaam in 78 fabrieken verspreid over 23 landen, heeft in 2019 een omzet behaald van $6.7 miljard. We streven ernaar iets te maken ‘what matters’, om stap voor stap de wereld gezonder en mooier te maken. Ga voor meer informatie naar o-i.com.